Затримано агента фсб, який готував прорив окупантів до Покровська

06 вересня 2024 р. 13:25

06 вересня 2024 р. 13:25


Служба безпеки України затримала ще одного учасника агентурної мережі фсб, нейтралізованої у серпні 2024 року. Тоді під час спецоперації у шести регіонах України було затримано дев’ятьох російських агентів. Вони коригували повітряні удари по Дніпру, Запоріжжю, Сумах, а також по Донецькій, Одеській та Кіровоградській областях.

Наразі затримано десятого члена цієї мережі. Він здійснював розвідувальну діяльність поблизу Покровська — одного з найбільш гарячих напрямків фронту. Зловмисник передавав ворогу інформацію про позиції Сил оборони України, включаючи укріпрайони, артилерійські позиції та маршрути руху військових колон.

«Агент фсб відслідковував рух наших військових колон і фіксував розташування підрозділів, щоб допомогти ворогу підготувати нові наступальні операції», — зазначають у СБУ.

Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника за місцем проживання. Під час обшуку було вилучено мобільний телефон і комп’ютерну техніку з доказами його злочинної діяльності. Ним виявився 40-річний місцевий житель, який був активним прокремлівським «коментатором» у Telegram-чатах.

Затриманого звинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Затримано агента фсб, який готував прорив окупантів до Покровська

Джерело: chas.news (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua