Німеччина й інші партнери нададуть Україні додаткові танки Leopard і гаубиці

06 вересня 2024 р. 14:23

06 вересня 2024 р. 14:23


Німеччина надасть Україні ще 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000. Також Берлін разом з іншими партнерами планує відправити для українських військових іще 77 танків Leopard 1A5.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, якого цитує видання Spiegel . Журналісти зазначили, що він оголосив про надання техніки на засіданні Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" у п’ятницю, 6 вересня.

За його словами, Німеччина передасть Україні 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000 на 150 мільйонів євро. Шість машин направлять в Україну цього року, ще шість — 2025 року.

Крім того, Пісторіус заявив, що Німеччина з іншими європейськими партнерами готуються передати українській армії 77 основних бойових танків Leopard 1A5. Німецький міністр оборони зауважив, що союзники "хочуть якомога швидше" зробити це.

Танки Leopard 1A5 Україні передадуть Німеччина у співпраці з Данією та Нідерландами.

Як відомо, президент США Джо Байден оголосить сьогодні про надання нового пакета військової допомоги Україні. Йдеться про озброєння на суму 220 мільйонів доларів. Про це повідомив під час вступного слова очільник Пентагона Ллойд Остін на засіданні "Рамштайну".

Нагадаємо, український президент під час свого виступу на засідання "Рамштайну" розповів, що Росія втратила шість тисяч солдатів убитими та пораненими за місяць операції Збройних сил України в Курській області. Зараз під контролем українських сил перебуває приблизно 1 300 квадратних кілометрів території Росії.

Німеччина й інші партнери нададуть Україні додаткові танки Leopard і гаубиці

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua