Велика Британія надасть Україні 650 ракет для ППО

06 вересня 2024 р. 14:41

06 вересня 2024 р. 14:41


Велика Британія поставить в Україну 650 легких багатоцільових ракетних систем (LMM) для посилення можливостей протиповітряної оборони країни в рамках зобов’язань нового уряду перед Україною.

Про це йдеться у повідомленні на сайті британського уряду.

Пакет протиповітряної оборони буде оголошений міністром оборони Джоном Гілі на засіданні Контактної групи з питань оборони України (UDCG) на базі ВПС США в Рамштайні.

Це станеться після двосторонньої зустрічі Джона Гілі та його українського колеги Рустема Умєрова в Лондоні на початку цього тижня, де вони обговорили, як Велика Британія продовжуватиме нарощувати підтримку протягом наступних місяців.

На цій зустрічі міністр оборони Британії підтвердив, що до кінця цього року розпочнеться постачання артилерійських боєприпасів на суму 300 мільйонів фунтів стерлінгів для підтримки військових зусиль України.

«Відповідно до зобов’язань нового уряду прискорити доставку допомоги, першу партію ракет LMM, про яку було оголошено сьогодні, як очікується доставлять до кінця цього року», — йдеться у заяві.

У Лондоні наголосили, що сьогоднішній пакет є частиною роботи Сполученого Королівства, спрямованої на посилення оборонного виробництва у Британії та Європі.

«Сьогоднішнє замовлення на суму 162 мільйони фунтів стерлінгів допомагає активізувати ланцюжок поставок на майбутнє. Створені компанією Thales на заводі в Белфасті, ракети є надзвичайно універсальними і можуть запускатися з різних платформ на суші, морі та в повітрі», — пояснили в британському уряді.

Після незаконного вторгнення росії Велика Британія надала Україні сотні ракет LMM для протиповітряної оборони, що знищили сотні російських безпілотників та інші повітряні загрози.

Ракети летить зі швидкістю 1,5 Маха з радіусом дії понад 6 км, LMM є надзвичайно універсальним проти широкого спектра загроз, включаючи бронетранспортери, швидкісні берегові штурмові катери та безпілотні літальні апарати.

Як повідомляла АрміяInform, Сполучені Штати Америки оголосили на «Рамштайні», що нададуть пакет військової допомоги на 250 мільйонів доларів

Велика Британія надасть Україні 650 ракет для ППО

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua