Канада анонсувала додатковий пакет військової допомоги для України: що отримають ЗСУ

06 вересня 2024 р. 16:38

06 вересня 2024 р. 16:38


У п'ятницю, 6 вересня, міністр оборони Канади Білл Блер на засіданні Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн" у Німеччині анонсував додатковий пакет військової допомоги для України. Військові отримають 1300 боєголовок до ракет та інше озброєння.

Про це йдеться на офіційному сайті канадського уряду.

Канада передасть Україні:

  • додаткові ракетні двигуни CRV-7 — 80 840 одиниць;
  • боєголовки — 1300;
  • кулемети C6 — 970;
  • дев'ятиміліметрові пістолети із канадського інвентарю — 10 500.

Раніше канадський уряд уже передав ЗСУ 2160 обіцяних ракетних двигунів CRV-7. Додаткові 80 840 ракетних двигунів готуються до відправлення до Польщі та надійдуть в Україну у найближчі місяці.

"Зняті з експлуатації ракетні двигуни раніше використовувалися Королівськими ВПС Канади (RCAF) на винищувачах CF-18", — йдеться у повідомленні.

Також міністр Блер також оголосив, що Канада передасть списані шасі 29 M113 і 64 Coyote LAV , які раніше використовувалися Збройними силами Канади. Ці надлишкові машини, які більше не експлуатуються в канадській армії, будуть перепрофільовані або використані на запчастини Україною.

Варто зазначити, що у серпні Канада надала Україні ІТ-обладнання на суму приблизно 200 тисяч доларів для підтримки кіберспроможності. Загалом з 2022 року Канада виділила Україні 4,5 мільярда доларів військової допомоги.

Нагадаємо, 3 вересня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо . Вони обговорили продовження оборонної співпраці.

Канада анонсувала додатковий пакет військової допомоги для України: що отримають ЗСУ

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua