Sky News: Іран передасть Росії два типи балістичних ракет

06 вересня 2024 р. 16:38

06 вересня 2024 р. 16:38


Невдовзі Російська Федерація може отримати від Ірану партію двох типів балістичних ракет . У грудні 2023 року російський диктатор Володимир Путін уклав відповідний договір з Тегераном.

Про це повідомляє Sky News .

За словами військового аналітика Шона Белла, постачання Іраном балістичних ракет до Росії, мабуть, "неминуча". Він стверджує, що Росія "схильна використовувати застарілу зброю", але, на відміну від України, у неї "є обсяги".

"Обидві сторони борються за зброю, і в цей час Росія наростила внутрішнє виробництво, але їй відчайдушно потрібна зброя з Ірану та Північної Кореї" , — сказав він.

Белл зазначає, що Володимир Путін уклав контракт з Іраном у грудні, і передбачається, що постачання "неминуче". Постачання здійснюватиметься двома типами балістичних ракет малої дальності.

"Вони нададуть Росії більше ракет, але це також означатиме, що обмежені запаси власних ракет "Іскандер" у Росії тепер можна буде направити на цілі великої дальності — це дуже тривожно" , — сказав він.

На питання про те, наскільки скоро може відбутися постачання, Белл відповів: "Ми розуміємо, що російські солдати вже кілька тижнів перебувають в Ірані, проходячи підготовку, і хоча повідомлення про це конфіденційні, за наявними у мене даними, це відбудеться незабаром. Тож це питання кількох днів" .

Коментуючи заяву Великої Британії про постачання понад 650 ракет на Україну, військовий експерт зазначив, що проблема полягатиме в необхідності виявляти обережність при постачанні в охоплену війною країну найсучаснішої зброї на випадок, якщо вона потрапить до рук Росії.

Він додав: "Україна відчайдушно потребує цих технологій та обсягів, тому зараз це головна проблема" .

Раніше Bloomberg повідомляв, що найближчим часом Іран може вперше з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну передати Москві свої балістичні ракети. Таку інформацію отримала розвідка деяких європейських країн.

Як відомо, Іран і Росія активно розвивають військову співпрацю після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Водночас іранська сторона заперечує, що надає Москві військову допомогу. Офіційно Тегеран лише визнав, що постачав Росії невелику партію дронів-камікадзе перед повномасштабним вторгненням.

Нагадаємо, що один із бригадних генералів Корпусу вартових ісламської революції 2022 році на окупованій частині України займався навчанням російських військових . Нещодавно Іран назвав такі твердження Києва неправдивими.

Sky News: Іран передасть Росії два типи балістичних ракет

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua