Монголії доведеться пояснити свою відмову арештувати путіна — прокурор МКС

06 вересня 2024 р. 17:02

06 вересня 2024 р. 17:02


Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що Монголії доведеться пояснити, чому вона не виконала ордер на арешт лідера рф володимира путіна під час його візиту до країни. Це питання піднімається, оскільки Монголія визнає юрисдикцію МКС і мала б виконати відповідне рішення суду.

Про це він заявив в інтервʼю російській службі BBC News.

«Переговорний процес на рівні суду ведеться. Судді можуть дати свої рекомендації на випадок, якщо виявлять відсутність співпраці. Але я не хочу нічого передбачати, тому що зараз це питання вирішується між суддями й урядом Монголії», — зазначив Карім Хан.

Він також наголосив на прикладі лідерів колишньої Югославії, таких як Радован Караджич і Ратко Младич, які свого часу вважалися недоторканними, але врешті-решт опинилися на лаві підсудних. Хан додав, що люди також скептично ставилися до арешту Слободана Мілошевича, проте міжнародне правосуддя врешті перемогло.

Питання відповідальності за невиконання міжнародних ордерів на арешт залишається актуальним у правовій площині, і суд продовжує роботу з урядами, щоб забезпечити дотримання норм міжнародного права.

У березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт володимира путіна. Це означає, що при виїзді за кордон президента рф мають заарештувати.

3 вересня російський диктатор перебував у Монголії. Монголія мала б заборонити в'їзд володимиру путіну або заарештувати його, якщо російський диктатор в'їде на територію цієї держави . Але цього не сталося.

У Монголії пояснили, чому не можуть арештувати путіна.

Монголії доведеться пояснити свою відмову арештувати путіна — прокурор МКС

Джерело: chas.news (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua