Навчання пілотів і військове обладнання: Канада анонсувала новий пакет допомоги для України

06 вересня 2024 р. 17:22

06 вересня 2024 р. 17:22


Міністр оборони Канади Білл Блер на 24-й зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» оголосив про новий пакет військової допомоги.

Про це йдеться в заяві на сайті канадського уряду.

Білл Блер повідомив, що цього тижня пілоти Збройних Сил України прибули до Канади, щоб розпочати підготовку за ввідною програмою для пілотів винищувачів (fighter-lead-in-training — FLIT).

Канада взяла на себе керівництво елементом FLIT і вкладе 389 мільйонів доларів протягом п’яти років у навчання пілотів F-16 для України.

Цей пакет підтримки включає запуск поглибленого навчання пілотів. Канада також надаватиме критичне обладнання та іншу підтримку українським авіабазам і флоту.

Білл Блер також повідомив, що Канада передасть Україні 80 840 додаткових ракетних двигунів CRV-7 і 1300 боєголовок. Зняті з експлуатації ракетні двигуни раніше використовувалися Королівськими ВПС Канади (RCAF) на винищувачах CF-18.

Канада також передасть 970 кулеметів C6, а також 10 500 пістолетів калібру 9 мм.

Крім того, Канада надасть списані шасі 29 бронемашин M113 і 64 легкі бронетранспортери Coyote. Ці машини більше не експлуатуються в канадській армії, будуть перепрофільовані або використані на запчастини Україною.

Цього місяця в Україні також розпочнуться тренування з ЗСУ на безпілотниках Teledyne FLIR Skyranger, подарованих Канадою.

У серпні Канада поставила ІТ-обладнання на суму приблизно 200 000 доларів США для підтримки кіберспроможності України.

Як повідомляла АрміяInform, Велика Британія поставить в Україну 650 легких багатоцільових ракетних систем (LMM) для посилення можливостей протиповітряної оборони країни в межах зобов’язань нового уряду перед Україною.

Навчання пілотів і військове обладнання: Канада анонсувала новий пакет допомоги для України

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua