Пентагон розкрив вміст нового пакету для України на $250 мільйонів

06 вересня 2024 р. 17:33

06 вересня 2024 р. 17:33


Новий пакет оборонної допомоги Україні сумою на $250 мільйонів містить ракети ППО; боєприпаси для реактивних систем та артилерії, у тому числі для HIMARS, бронетехніку, протитанкову зброю, патрульні катери та інші озброєння.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Пакет допомоги за президентським розпорядженням (PDA), орієнтовна вартість якого становить $250 мільйонів, забезпечить Україні додаткові можливості для задоволення її найнагальніших потреб»,- зауважили в оборонному відомстві США .

При цьому уточнюється, що Україна отримає протиповітряні ракети RIM-7, Stinger та інше спорядження ППО, боєприпаси для HIMARS, снаряди калібрів 155 мм та 105 мм, протитанкові ракети TOW, Javelin і AT-4. Крім того, до пакета увійшли БМП Bradley, бронетранспортери M113, транспортери MRAP, боєприпаси до стрілецької зброї та гранати.

В Україну також будуть відправлені патрульні катери, морське навчальне обладнання, підривне обладнання та боєприпаси, запчастини, допоміжне обладнання, транспорт тощо.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення нового пакета для ЗСУ в п’ятницю, під час засідання Контактної групи з питань оборони України.

Пентагон розкрив вміст нового пакету для України на $250 мільйонів

Джерело: ukrinform.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua