Ворог готує нові атаки по енергетиці України, — Шмигаль

06 вересня 2024 р. 18:53

06 вересня 2024 р. 18:53


Загроза атак на енергетичну інфраструктуру України нікуди не зникла. Окупанти вже готують нові масовані ракетні та дронові обстріли.

Таку заяву зробив п рем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 6 вересня.

"Ми розуміємо, що ворог не буде давати нам такої "розкоші" просто жити спокійно, їх терористична і геноцидна політика буде продовжуватись. Ми вже знаємо розвіддані про те, що готуються наступні масовані ракетні та дронові удари по нашій енергосистемі", — зазначив він.

Шмигаль нагадав, що Україна вже втратила половину довоєнного об'єму споживання електроенергії — дев'ять гігаватів потужностей.

"Стосовно нашої генерації. Якщо ситуацію ось зафіксувати так, як на зараз, то ми зиму пройдемо, можемо пройти без відключень", — спрогнозував прем'єр.

Проте очільник українського уряду попередив, що, якщо російські атаки будуть далі продовжуватись — ситуація може змінитися. Наразі уряд зробили все необхідне, щоб пройти зиму без тривалих відключень.

Нагадаємо, раніше екс- очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що в Україні цієї зими будуть проблеми з електроенергією . Проте, якщо погода буде теплою, то існує шанс обійтися без відключень.

Ворог готує нові атаки по енергетиці України, — Шмигаль

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua