Нідерланди передають Україні ракети, обладнання та матеріали для F-16

06 вересня 2024 р. 19:21

06 вересня 2024 р. 19:21


Нідерланди передають технічне обладнання та матеріали для українських F-16, а також ракети «повітря-повітря» для захисту українського повітряного простору.

Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс на засіданні у форматі «Рамштайн» у п’ятницю, передає Укрінформ із посиланням на нідерландське оборонне відомство.

«Літаки F-16 потребують допоміжних матеріалів і запасних частин для обслуговування, бо інакше вони не зможуть літати. Нідерланди поставлять матеріалів на 80 млн євро»,- заявив глава оборонного відомства.

Пакет включатиме значну кількість запасних частин, генератори, транспортні засоби, основні матеріали для обслуговування, спеціалізовані інструменти тощо.

Міністр окремо відзначив, що допомога також включатиме ракети «повітря-повітря», щоб українські ВПС могли збивати ворожу авіацію.

З міркувань безпеки міністр не оприлюднив деталей пакета та часу його доставки, однак зазначив, що намір у тому, аби доставити матеріали в Україну якомога швидше.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Нідерланди заявили , що наступного року збільшать витрати на оборону на більш ніж 10% і закуплять нові танки, винищувачі, фрегат та системи ППО на тлі російської агресії.

Нідерланди передають Україні ракети, обладнання та матеріали для F-16

Джерело: ukrinform.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua