Остін пояснив, чому США не дають дозволу Україні на глибокі удари по території РФ

06 вересня 2024 р. 19:48

06 вересня 2024 р. 19:48


Керівництво Російської Федерації перекинуло авіацію, яка завдає ударів авіаційними бомбами за межі радіуса удару ракет ATACMS . США намагаються допомогти Україні бути більш ефективною на полі бою.

Таку заяву на прес-конференції 6 вересня за підсумками "Рамштайну" зробив глава Пентагона Ллойд Остін.

Посадовець переконаний, що жодна зброя самостійно не здатна вирішити хід війни. Через це варто зосередитись на тому, щоб допомогти Києву бути успішним, щоб українці захистили свою територію.

"Є кілька методів, як цього досягти. Жодна зброя сама по собі не вирішить хід війни. Ми це говорили про танки й про іншу зброю. Ми кожного разу говоримо, що не можна покладатися на одну річ. Ми будемо робити все можливе, щоб допомогти Україні досягти успіху та створити правильну динаміку на полі бою, щоб створити можливості, які допоможуть Україні захищати свою територію" , — йдеться у заяві Остіна.

Остін вважає, що Україна має власну зброю для далекобійних ударів по території Росії, тому використання ATACMS не є нагальною потребою.

"Україна вже має значні власні можливості атакувати цілі, які виходять за можливості ATACMS чи Storm Shadow. Росіяни перенесли свої літаки, які використовують для КАБів, за межі радіуса дії ATACMS. Ми зосереджуємось на тому, щоб допомогти їм бути більш ефективними в захисті своєї території" , — резюмував Ллойд Остін.

Раніше координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Україна не зможе уразити за допомогою ракет ATACMS авіацію Російської Федерації, якою країна-агресор обстрілює нашу державу. Левова частка таких літаків Москва тримає поза межами 300-кілометрової зони від українських кордонів.

Своєю чергою міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна надала Сполученим Штатам Америки список цілей на території Росії для можливих ударів ракетами ATACMS. Однак у США вважають, що багато з них розташовані поза зоною дії цих комплексів.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів України прибрати барʼєри , які заважають нашій державі послаблювати російські позиції. Зокрема, це стосується далекобійної зброї та обмежень на удари по території країни-агресорки.

За даними Reuters, Сполучені Штати Америки близькі до укладення угоди щодо надання Україні крилатих ракет великого радіуса дії . Водночас Києву доведеться почекати кілька місяців, тому що Вашингтон розв'язує технічні проблеми перед постачанням будь-якого озброєння.

Остін пояснив, чому США не дають дозволу Україні на глибокі удари по території РФ

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua