Нідерланди нададуть обладнання та ракети для українських F-16

06 вересня 2024 р. 20:32

06 вересня 2024 р. 20:32


Нідерланди збираються надати технічне обладнання для українських F-16, а також ракети «повітря-повітря», які літаки зможуть використовувати для захисту українського повітряного простору.

Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс на сьогоднішньому засіданні Контактної групи з питань оборони України (UDCG), яке відбулося на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

«Літаки F-16 потребують допоміжних матеріалів і запасних частин для обслуговування, інакше вони не зможуть літати. Нідерланди поставлять матеріалів на 80 млн євро», — сказав Рубен Берекльманс.

Крім великої кількості запасних частин, це генератори, невеликі транспортні засоби, основні матеріали для обслуговування, спеціалізовані інструменти та драбини.

З міркувань безпеки роботи міністр не надав жодної конкретної інформації про кількість або типи наданого обладнання.

Він також не прокоментував запланований час доставки, але намір полягає в тому, щоб матеріали потрапили в Україну якомога швидше.

Як повідомляла АрміяInform, Міністерство оборони США оголосило про надання додаткової військової допомоги на $250 мільйонів.

За підсумками «Рамштайну» Німеччина передасть Україні додаткові САУ Panzerhaubitze 2000 й танки Leopard 1A.

Велика Британія поставить в Україну 650 легких багатоцільових ракетних систем (LMM) для посилення можливостей протиповітряної оборони країни в межах зобов’язань нового уряду перед Україною.

Нідерланди нададуть обладнання та ракети для українських F-16

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua