Литва виділить Україні кошти на закупівлю ракет-дронів "Паляниця": про яку суму йдеться

06 вересня 2024 р. 21:11

06 вересня 2024 р. 21:11


Україна отримає від Литви кошти на закупівлю ракет-дронів українського виробництва " Паляниця ". Йдеться про 10 мільйонів євро.

За його словами, міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас підтвердив виділення 10 мільйонів євро на закупівлю української ракети-дрона "Паляниця".

"Скоро ще більше російських міст вивчатимуть такі милозвучні українські слова", — наголосив Камишін.

Також він додав, що міністра оборони запросили до України на другий міжнародний форум оборонних індустрій DFNC2 — Defense Industry Week, який відбудеться на початку жовтня 2024 року.

Ракета-дрон "Паляниця": її особливості

Президент Володимир Зеленський підтвердив існування нової зброї "Паляниця" під час святкування 33-ї річниці незалежності України. Він назвав її "новим класом" зброї, і саме цього дня здійснили перший удар по російському військовому об'єкту.

Зброя має радіус дії до 700 кілометрів, що можна порівняти з американськими ракетами ATACMS. Військове відео показало карту, на якій зазначено, що "Паляниця" може досягнути щонайменше 20 російських аеродромів, зокрема, російської авіабази "Саваслейка".

Україна активно працює над розширенням виробництва цієї зброї, щоби мати можливість завдавати несподіваних ударів по Росії. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив, що це може стати переломним моментом у війні, адже Росія не має вдосталь систем ППО для захисту всіх своїх територій.

За його словами, розробка "Паляниці" є повністю новим проектом, над яким Україна працювала близько 18 місяців. Вартість кожної ракети — менше мільйона доларів, а для зниження витрат на виробництво Україна звернулася до приватного сектора.

Нагадаємо, 24 серпня українські військові вперше успішно застосували ракету-дрон власного виробництва "Паляниця" по країні-агресорці Росії.

Литва виділить Україні кошти на закупівлю ракет-дронів "Паляниця": про яку суму йдеться

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua