Ракети і обладнання до F-16: Нідерланди оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

06 вересня 2024 р. 21:11

06 вересня 2024 р. 21:11


У п'ятницю, 6 вересня, уряд Нідерландів оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги. Зокрема, до нього увійде технічне обладнання та ракети для винищувачів F-16 .

Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства оборони Нідерландів.

"Нідерланди збираються надати технічне обладнання та матеріали для українських F-16, а також ракети класу "повітря-повітря", які літак зможе використовувати для захисту українського повітряного простору", — заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс на засіданні Контактної групи з питань оборони України, яке відбулося на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині 6 вересня.

Нідерланди поставлять Україні матеріалів на 80 мільйонів євро , адже л ітаки F-16 потребують допоміжних запасних частин для обслуговування, інакше вони не зможуть літати.

"Крім великої кількості запасних частин, це генератори, невеликі транспортні засоби, основні матеріали для обслуговування, спеціалізовані інструменти та сходи", — зазначили у відомстві.

З ракетами "повітря-повітря" Україна може збивати ворожу авіацію. З міркувань безпеки міністр не надав жодної конкретної інформації про кількість або типи. Він також не прокоментував запланований час постачання, але військова допомога має потрапити в Україну якомога швидше.

Нагадаємо, наприкінці серпня командувач Збройних сил Нідерландів Онно Айхельсхайм заявив, що Україна має право застосовувати винищувачі F-16, які їй передали Нідерланди, на російській території . Немає жодних обмежень на використання і дальність польоту американських винищувачів за умови дотримання законів війни.

Ракети і обладнання до F-16: Нідерланди оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

Джерело: trueua.info (Війна)