Франція профінансує військову допомогу Україні із заморожених активів РФ

07 вересня 2024 р. 00:17

07 вересня 2024 р. 00:17


Франція має намір використати частину з 1,4 млрд євро, які є відсотками від конфіскованих у ЄС російських активів, на фінансування закупівель військової техніки для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство збройних сил Франції.

"Разом з іншими державами-членами, міністерство братиме участь у реалізації нового заходу підтримки України з боку Фонду миру ЄС", - указується у пресрелізі військового відомства.

Ідеться про суму в 300 мільйонів євро, яку буде виділено упродовж 2024 року. Ці кошти, як пояснюють у міністерстві, дадуть можливість наростити темпи роботи французької промисловості, що працюватиме на підтримку України.

Єврокомісія домовилася з Генеральним директоратом з питань озброєнь про використання цих грошей для швидкої закупівлі у французької промисловості боєприпасів , артилерії та засобів протиповітряної оборони для ЗСУ.

Нагадаємо, близько 200 мільярдів євро російських активів були заморожені в ЄС після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, майже 90% з них знаходяться в Бельгії.

У травні цього року члени Євросоюзу досягли домовленості про використання відсотків, отриманих від цих активів. У липні ЄС оголосив про виділення Україні 1,5 млрд євро допомоги, що відповідає першому траншу цих прибутків. Очікується, що ці активи генеруватимуть від 2,5 до 3 мільярдів євро на рік для допомоги в озброєнні України та фінансуванні її відбудови.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 250 мільйонів доларів.

Франція профінансує військову допомогу Україні із заморожених активів РФ

Джерело: ukrinform.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua