Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року

07 вересня 2024 р. 09:27

07 вересня 2024 р. 09:27


За минулу добу станом на 22:00 відбулося 165 бойових зіткнень. Найгарячішою ситуація залишається на Покровському і Курахівському напрямках.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State . На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року

На Харківському напрямку російські терористи чотири рази штурмували позиції українських підрозділів в районах Липців і Вовчанська.

На Куп’янському напрямку поблизу Синьківки, Глушківки, Андріївки, Берестового та Стельмахівки ворог атакував наші укріплення 24 рази.

На Лиманському напрямку за минулу добу російські війська 17 разів штурмували позиції українських захисників в районах населених пунктів Новоєгорівки, Дружелюбівки, Чернещини, Тернів, Торського, Діброви та Макіївки. Досі триває одна атака ворога.

На Сіверському напрямку наші війська зупинили п’ять спроб противника покращити тактичне положення поблизу Верхньокам’янського та Спірного. Окупанти зазнали втрат. Ще один бій (у районі Спірного) триває.

На Краматорському напрямку завершились невдачею три спроби загарбників просунутися вперед поблизу Григорівки, Часового Яру та Андріївки.

На Торецькому напрямку окупанти за минулу добу дев’ять разів штурмували у районах Торецька та Неліпівки. Активно діяла ворожа штурмова та бомбардувальна авіація. Продовжуються бойові дії у двох локаціях — ворог тисне, намагаючись просунутись у районі Сухої Балки.

На Покровському напрямку противник інтенсивно атакує українських захисників. Упродовж минулої доби, загалом, ворог здійснив 45 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Новогродівки, Гродівки та Михайлівки. Дев’ять боєзіткнень на напрямку ще тривають.

За попередніми підрахунками, минулої доби наші воїни ліквідували 92 та поранили 195 окупантів. Знищено танк, гармату і шість автомобілів. Також пошкоджено дев’ять ворожих авто та артилерійську систему загарбників.

На Курахівському напрямку ситуація складна. Станом на минулу добу там нараховувалось 41 бойове зіткнення. Терористи намагалися просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Георгіївка. На даний час точаться дев’ять боїв.

На Времівському напрямку минулої доби агресор вісім разів штурмував передній край нашої оборони в напрямку Водяного та Старомайорська. Триває бій.

На Придніпровському напрямку відбито дев’ять ворожих атак, противник успіху не мав.

Триває операція Сил оборони України в Курській області .

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року

Джерело: chas.news (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua