Росіяни в Білорусі могли піти на експеримент, чи може С-400 чи "Панцирь" збити Shahed-136

07 вересня 2024 р. 12:09

07 вересня 2024 р. 12:09


В ніч на 7 вересня 2024 року російські нападники випустили по Україні 67 далекобійних дронів-камікадзе Shahed-136/131, із яких наші засоби ППО збили 58 одиниць, інші три ймовірно упали під дією наших засобів радіоелектронної боротьби, а ще інші 6 – неочікувано полетіли назад у повітряний простір РФ та Білорусі, про що звітували Повітряні Сили ЗСУ в ранковому зведенні.

Наскільки інтенсивною та складною сьогодні була бойова робота наших захисників, ілюструє наприклад фото уламка "Шахеда", який упав біля будівлі ВР у Києві.

Росіяни в Білорусі могли піти на експеримент, чи може С-400 чи "Панцирь" збити Shahed-136

Але при цьому все рівно лишається відкритим питання про те, чому російські дрони-камікадзе залітають в повітряний простір Білорусі, та навіщо це самим росіянам.

Тим більш, на цьому тлі особливо цікаво подивитись і на те, як подібні епізоди можуть сприймати з "тієї сторони". Якщо брати сьогоднішні події, то тут ми будемо опиратись на публікацію польського порталу Defence24 , який в свою чергу відтворює дані однієї з білоруських моніторингових груп.

В тих матеріалах йдеться, що в ніч на сьогодні 7 вересня 2024 року в повітряний простір Білорусі з території України начебто залетіло аж 8 рашистських "Шахедів", із яких над білоруською територією було начебто збито лише два ці дрони.

При цьому цікаво заявляється, якими засобами відбувалось збиття цих "Шахедів" у повітряному просторі Білорусі. В першому випадку заявляється, що для збиття було залучено Су-30СМ білоруських ВПС, а от в другому випадку – що російський "Шахед" начебто збивали взагалі сили та засоби підрозділів 1530-го зенітно-ракетного полку, які мають в своєму розпорядженні комплекси "Панцирь" та С-400.

На перший погляд, може виглядати парадоксальною постановка питання про те, що росіяни на території Білорусі збивали російські ж «Шахеди». Але з іншої сторони, в цьому може бути своя логіка: рашисти таким чином могли влаштувати «практику» своїм зенітникам на території країни-сателіта з тим, щоб мати відповідні напрацювання для протидії нашим БПЛА-камікадзе, котрі б’ють по критичній інфраструктурі РФ.

Але звісно, у такої версії є мінімум одне слабке місце: на даний момент ми не до кінця розуміємо, як відбувається управління рашистськими «Шахедами» під час проведення таких нальотів, що завершуються «мандрівками» в повітряний простір Білорусі.

Росіяни в Білорусі могли піти на експеримент, чи може С-400 чи "Панцирь" збити Shahed-136

Джерело: defence-ua.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua