Польща готова збивати російські ракети над Україною лише за однієї умови

07 вересня 2024 р. 13:44

07 вересня 2024 р. 13:44


Польща мала б право збивати російські ракети над Україною, якби вони загрожували українським атомним електростанціям. Це могло б перетнути "червоні лінії" сусідньої для нас держави.

Сікорського запитали, де для Польщі проходять "червоні лінії" щодо Росії та України та чи має Польща право збивати російські ракети в українському повітряному просторі.

"Чорнобильська ядерна аварія була в Україні. Уявіть собі, що один із російських дронів або ракет зіб'ється з курсу і полетить не до Польщі чи Румунії, як уже бувало, а вдарить по одній з українських атомних електростанцій. Я вважаю, що ми повинні допомогти Україні захистити її АЕС від таких російських ракет, що заблукали" , — сказав міністр.

Сікорський також наголосив, що це його особиста думка, і "що юридично ми мали право на самооборону. Але жодних рішень про це не ухвалювали".

Раніше у НАТО зробили переший коментар на заклик міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського збивати російські ракети над територією України. Там заявили, що такі дії можуть мати наслідки.

Нещодавно польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський заявив, що Польща й інші країни, які межують з Україною, "зобов'язані" збивати російські ракети ще до того, як вони увійдуть у їхній повітряний простір.

Україна раніше звертала увагу, що західні держави можуть допомагати їй відбивати масовані ракетні обстріли Росії, спрямовані проти критичної й енергетичної інфраструктури, аби дозволити уражати носії ракет углибині російської території західною зброєю.

Нагадаємо, жителі Польщі, які взяли участь в опитуванні, проведеному компанією SW Reaserch, вважають, що польські військові повинні збивати об'єкти, що пролітають над польською територією під час атак Росії на Україну, навіть якщо вони не впевнені, що це за об'єкти.

Польща готова збивати російські ракети над Україною лише за однієї умови

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua