Тактичні просування окупантів: британська розвідка назвала ще один гарячий напрямок фронту

07 вересня 2024 р. 15:57

07 вересня 2024 р. 15:57


Російські військові досягнули тактичного просування під Вугледаром останнім часом. Цей напрямок, найімовірніше, й надалі залишатиметься одним із найгарячіших.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії , посилаючись на дані розвідки.

Аналітики зазначили, що сили Російської Федерації досягнули тактичного просування навколо Вугледара, який вже давно є метою для росіян. Українська оборона наразі стримує просування російської армії у південній частині Донеччини.

"Росія вже неодноразово намагалася наступати на місто, що закінчувалося великими втратами та малими територіальними здобутками. Проте в серпні 2024 року російські сили досягнули просування зі сходу та заходу від Вугледара, взявши під контроль сусіднє село Пречистівка та ведучи бої за Водяне. Ймовірно, найближчим часом Росія продовжить спроби просуватися довкола Вугледара та загрожувати самому місту" , — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, нещодавно британська розвідка заявляла, що в серпні російські окупаційні війська зазнали більших втрат у живій силі внаслідок проведення Україною військової операції у Курській області. Зокрема, минулого місяця Збройні сили України в середньому ліквідовували 1 187 російських солдатів на добу.

Тактичні просування окупантів: британська розвідка назвала ще один гарячий напрямок фронту

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua