"Не хочу говорити завчасно": Зеленський пояснив, яка зараз ситуація на Покровському напрямку

07 вересня 2024 р. 17:17

07 вересня 2024 р. 17:17


Упродовж останніх декількох днів ситуація на Покровському напрямку була дещо кращою, ніж до того. Однак вона, як і раніше, залишається складною. Цей напрямок фронту — найгарячіший.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю українським журналістам. Його випустили в ефір національного телемарафону "Єдині новини".

Він наголосив, що не хоче робити обнадійливих заяв до стабілізації ситуації на найгарячішому на теперішній момент напрямку боїв.

Президент зазначив, що впродовж останніх днів ситуація там "була краща". Однак говорити про те, що загрозу від Покровська вдалося відвести, варто лише після стабілізації ситуації. На цьому він акцентував, розповідаючи про те, що відбувається зараз на Покровському напрямку, де багато тижнів поспіль тривають запеклі бої та де останнім часом росіяни тиснуть особливо сильно,

"Ситуація там у будь-якому випадку непроста. Я вдячний воїнам, десь три-чотири доби вже ситуація була краща. Ми проговорювали всі ці деталі по тричі зі Сирським, тому зараз я не хочу говорити завчасно. Коли там все стабілізується, дай Боже, тоді будемо розмовляти" , — підсумував Зеленський.

Як відомо, 5 вересня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що Силам оборони вдалося зупинити наступ російської армії на Покровському напрямку. Він зазначив, що ворогу за останні шість днів не вдалося ні на метр просунутися на цьому відтинку фронту, та пояснив, що це вдалося зробити, зокрема, й завдяки наступальній операції у Курську, що створила додатковий тиск для окупаційних російських військ.

Нагадаємо, офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький підтвердив, що російська армія дещо сповільнила свій наступ під Покровськом , що на Донеччині. Загарбники готують позиції для оборонних дій.

"Не хочу говорити завчасно": Зеленський пояснив, яка зараз ситуація на Покровському напрямку

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua