Українські воїни тримають оборону на десяти напрямках: Генштаб виокремив два з них, де особливо гаряче

07 вересня 2024 р. 17:44

07 вересня 2024 р. 17:44


Ситуація на фронті залишається напруженою. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 101. Найгарячіше зараз на Покровському та Курахівському напрямках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Окупанти продовжують застосовувати авіацію й артилерію по прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. Зокрема, під артилерійськими ударами опинились райони населених пунктів таких як Миколаївка, Порозок, Семенівка, Тимофіївка. Авіаційних ударів зазнали Горіле, Первомайське, Береза, Мала Рибиця, Веселівка та Годунівка. Всього цієї доби ворог скинув на Сумщину 14 КАБів.

На Харківському напрямку російські терористи штурмували позиції наших підрозділів в районі Вовчанська, там триває бій. Під ударами ворожих КАБів опинилася Козача Лопань.

Чотири рази ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку — поблизу Синьківки, Лозової, Стельмахівки й Андріївки. Одну атаку відбили Сили оборони, три боєзіткнення триває.

На Лиманському напрямку ворог атакував в напрямку Чернещини, Невського, Лозової, Торського та поблизу Макіївки та Діброви. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 18 боєзіткнень, досі триває два боєзіткнення в районі Невського. Ситуація контрольована.

Противник надалі намагається прорвати оборону наших військ на Сіверському напрямку , проте отримує жорстку відсіч від українських підрозділів. Поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки окупанти чотири рази намагались потіснити наші підрозділи, всі атаки відбиті.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили п’ять штурмових дій поблизу Часового Яру, Андріївки та Кліщіївки. Точиться бій поблизу Андріївки. Ворог активно застосовує авіацію, завдаючи ударів КАБами та некерованими авіаційними ракетами по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилася до п’яти. Ворог за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації намагається атакувати біля Торецька, де наші захисники відбили три атаки, Неліпівки, де вже відбито одну атакувальну дію, ще два боєзіткнення триває.

Безперервно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку . Тут упродовж дня агресор здійснив 28 атак в районах Воздвиженки, Гродівки, Зеленого Поля, Лисівки, Миролюбівки, Новогродівки, Селидового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та  відбили 18 атак противника, десять боїв ще тривають. Зазнав ударів некерованими авіаційними ракетами Олександропіль.

Складна ситуація й на Курахівському напрямку , де від початку доби загарбник 27 разів атакував наші підрозділи. Намагався просунутися поблизу Костянтинівки, Красногорівки та Георгіївки, тривають бої у шести локаціях.

На Времівському напрямку наші війська відбивають три атаки в бік Водяного та Вугледара, три спроби просунутись до Водяного успіхів противнику не принесли.

На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках окупанти завдають обстрілів по позиціях українських підрозділів та по населених пунктах. Також ворог застосовував штурмову авіацію по Новоандріївці.

На Придніпровському напрямку три атаки загарбників успіху не мали. Ворожа авіація сьогодні завдала ударів по Урожайному, Бериславі, Тягинці та Токарівці Херсонської області, скинувши десять керованих авіаційних бомб.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що впродовж останніх декількох днів ситуація на Покровському напрямку була дещо кращою , ніж до того. Однак вона, як і раніше, залишається складною. Цей напрямок фронту — найгарячіший.

Українські воїни тримають оборону на десяти напрямках: Генштаб виокремив два з них, де особливо гаряче

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua