У ВМС ЗСУ так і не змогли розібратися, що будують росіяни біля Керченського мосту

07 вересня 2024 р. 18:14

07 вересня 2024 р. 18:14


Окупанти стягують до Керченського мосту навіть музейні зразки ППО, побоюючись атак України.

Також, як повідомляла АрміяInform, на переправі розпочато будівництво якоїсь загадкової споруди, що може бути додатковим захистом від дронів або мавзолеєм Керченському мосту. Такі заходи безпеки ворог вживає, оскільки раніше ключову роль у логістиці росіян відігравав пором, а після його знищення Силами оборони України — це Керченський міст.

Про цю загадкову споруду розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» речник ВМС ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Наразі допоки не завершено будівництво цього об’єкта, мету його створення можна лише вгадати. Звісно, є кілька варіантів, що це може бути: або це для того, щоб забезпечити безпеку кримського переходу, або щоби його якось продублювати. Виглядає це трохи дивно, особливо зважаючи на те, що ця конструкція не є такою фундаментальною, як сам міст. Тому виникає питання: навіщо взагалі споруджувати так складно і довго таке велике одоробало?» — повідомив Дмитро Плетенчук.

Згодом ми зможемо побачити кінцевий результат, але в будь-якому разі сезон штормів внесе свої корективи, переконані у ВМС ЗСУ.

Також речник розповів про ситуацію в морях. Не присутні російські військові кораблі в акваторії Азовського моря, оскільки вона перебуває під вогневим контролем Сил оборони України. У Чорному морі ситуація також без змін: на охороні пункту базування «Новоросійськ» — один підводний човен.

«Це носій крилатих ракет, що теоретично може взяти участь у обстрілі території України, але найімовірніше його функція саме охоронна», — наголосив Дмитро Плетенчук.

Як повідомляла АрміяInform, Дмитро Плетенчук прокоментував , чому росія перестала використовувати морські платформи під час атак.

У ВМС ЗСУ так і не змогли розібратися, що будують росіяни біля Керченського мосту

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua