"Зміна ходу гри": західна розвідка визначила, як Курська операція вплинула на еліти в Росії

07 вересня 2024 р. 20:21

07 вересня 2024 р. 20:21


Наступальна операція українських сил в Курській області стала великою несподіванкою для росіян. Зокрема, вона посіяла значні сумніви в середовищі російської еліти.

Про це заявили керівники розвідувальних служб США і Великої Британії Білл Бернс і Річард Мур. Із відповідними заявами вони виступили на заході, який організувало авторитетне видання Financial Times .

Директор американського Центрального розвідувального управління Бернс сказав, що Курська операція була "значним тактичним досягненням", яке підняло бойовий дух українців і оголило слабкі сторони Росії.

"Це викликало питання у всієї російської еліти про те, до чого все це призведе. Зараз у її представників значно більше сумнівів, ніж раніше. Дехто з них уже відкрито каже про таку собі безвихідь під час їхніх спроб в Україні" , — зазначив він.

Своєю чергою, очільник британської Mi-6 Мур зауважив, що це був "типово зухвалий і сміливий крок з боку українців, щоби спробувати змінити хід гри" .

"Українцям це здебільшого вдалося. Насамперед у психологічному плані. Багато хто у світі — й у Росії в тому числі — повірив, що ситуація під час російсько-української війни може насправді перейти під контроль Києва. В цьому плані курський прорив є дуже важливим" , — наголосив він.

Раніше міністр оборони Естонії Ханно Певкур висловив думку, що завдяки операції у Курській області Україна може отримати кращі позиції для переговорів з Росією. Своєю чергою, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що  Україна досягнула "багато чого" під час операції в Курській області Російської Федерації.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, наступальні й оборонні можливості росіян на Донеччині тепер залежать також і від ситуації в Курській області . Вторгнення українських військ у цей регіон Росії вплинуло на весь театр воєнних дій і визначатиме його надалі.

"Зміна ходу гри": західна розвідка визначила, як Курська операція вплинула на еліти в Росії

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua