"Позиція страуса": Лубінець розкритикував Червоний Хрест

07 вересня 2024 р. 23:25

07 вересня 2024 р. 23:25


Працівники міжнародної організації Червоного Хреста не можуть забезпечити захист прав українських військовополонених . Таким чином вони демонструють так звану "позицію страуса".

"Усе частіше російські солдати вбивають українських військових, які здаються у полон. Це фіксують як правоохоронні органи, так і міжнародні організації" , — зазначив він.

За його словами, на всі публічні страти українських військовополонених, а це воєнні злочини, Україна вимагає дієвої реакції від міжнародної спільноти, зокрема, нових ордерів на арешт для злочинців від Міжнародного кримінального суду.

"Міжнародний комітет Червоного Хреста продовжує показувати позицію "страуса" — організація не може забезпечити захист прав українських військовополонених" , — наголосив він.

Як відомо, зафіксовано неодноразові випадки того, що росіяни порушують правила ведення війни. Це як порушення прав і вияви насильницької діяльності щодо цивільного населення, так і відверто жорстокі вбивства українських військових, які потрапили в полон.

Нещодавно генеральний прокурор Андрій Костін заявляв, що Офіс генерального прокурора продовжує розслідування 28 розстрілів українських полонених з боку російських військових. Під час цих подій загалом загинули 62 українські військовослужбовці.

Нагадаємо, що на початку вересня російські окупанти розстріляли трьох полонених українських військових на Торецькому напрямку , що у Донецькій області. Такі дії загарбників є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

"Позиція страуса": Лубінець розкритикував Червоний Хрест

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua