Карта бойових дій в Україні станом на 12 вересня 2024 року

12 вересня 2024 р. 07:27

12 вересня 2024 р. 07:27


За минулу добу станом на 22:00 відбулося 93 бойових зіткнень. Найгарячіше зараз на Покровському та Курахівському напрямках.Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Торецькому напрямках.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State . На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

Карта бойових дій в Україні станом на 12 вересня 2024 року

На Харківському напрямку окупанти впродовж дня здійснили три атаки поблизу Гатища, Липців та Тихого. Підрозділи Сил оборони успішно відбили двічі наступальні дії противника, ще одне боєзіткнення триває.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбивали 16 атак противника в районі Лозової, Синьківки, Глушківки, Стельмахівки та Андріївки, досі триває три боєзіткнення, ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку ворог атакував десять разів намагаючись просунутися в напрямку населених пунктів Макіївки, Невського, Тернів, Греківки, Дружелюбівки та Тевердохлібового, де наші захисники успішно відбили всі атаки.

На Сіверському напрямку впродовж дня наші захисники успішно відбили один штурм ворога в районі Виїмки.

На Торецькому напрямку за підтримки авіації ворог п’ять разів намагався вклинитися в нашу оборону . Протягом дня окупанти атакували позиції українських оборонців поблизу населених пунктів Торецьк, Неліпівка та Дачне.

На Покровському напрямку з початку доби в районах населених пунктів Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Гродівки, Новотроїцького, Новогродівки, Селідового та Михайлівки наші війська відбивали 30 наступальних та штурмових дій ворога.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 22 бойових зіткнення. Загарбники зберігають активність, намагаючись просунутися в районах Костянтинівки, Українська та Георгіївки. На даний час точиться вісім боєзіткнень.

На Времівському напрямку на даний час окупанти здійснили вісім атак в напрямку Вугледара. Всі їх відбито, ситуація контрольована.

На Оріхівському напрямку наші війська відбили дві атаки противника поблизу Малої Токмачки, противник успіху не мав.

На Придніпровському напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала, втрат позицій та територій не допущено. Українські воїни успішно зупинили чотири штурми російських загарбників.

Карта бойових дій в Україні станом на 12 вересня 2024 року

Джерело: chas.news (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua