Міноборони допустило до експлуатації мобільні майстерні для ремонту озброєння

14 вересня 2024 р. 12:05

14 вересня 2024 р. 12:05


Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до постачання рухомі модулі технічного обслуговування українського виробництва — вони призначені для ремонту озброєння та військової техніки у польових умовах.

Про це йдеться в повідомленні відомства у суботу, 14 вересня.

«Ремонтні майстерні виконані у варіантах для ремонту негабаритних зразків ОВТ — на базі пікапа-позашляховика, та на шасі вантажівки – для виконання ремонтних робіт більшого масштабу на великих, складних вузлах та важких агрегатах габаритної бойової техніки та озброєння», — інформує Міноборони.

Зазначається, що рухомі реммайстерні ОВТ укомплектовані необхідним обладнанням для здійснення:

  • технічного обслуговування зразків озброєння та військової техніки;
  • завантаження і розвантаження агрегатів вагою до 5 тонн;
  • проведення контролю характеристик основних елементів;
  • регулювання вузлів, агрегатів, механізмів та приводів управління.

У польових умовах на базі реммайстерень фахівці-ремонтники можуть діагностувати та усувати несправності електрообладнання, розбірно-складальні роботи.

Крім того, рухомі реммайстерні українського виробництва обладнані для виконання широкого спектра слюсарних та металообробних робіт.

Є необхідне устаткування для шиномонтажу, паяльних робіт, заправки балонів високого тиску, зарядки та обслуговування акумуляторних батарей тощо. Усі цикли робіт організовані у комфортних для особового складу умовах та із необхідним для цього сучасними інструментами й обладнанням, додали у МОУ.

«Мобільні реммайстерні ОВТ українського виробництва дозволяють виконувати більшість робіт у польових умовах, не витрачаючи часу і ресурсів на відправлення техніки для ремонту у тил та її повернення зі стаціонарних пунктів ремонту та обслуговування. За допомогою рухомих майстерень озброєння  ремонтуватиметься й обслуговуватиметься у рази швидше», – підкреслили в МОУ.

Міністерство оборони також нагадало, що виробники і розробники зразків ОВТ із додатковими запитаннями щодо процесу кодифікації виробів можуть звертатися до Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки на електронну пошту: mdalc@mil.ua

Як писала АрміяInform , у Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до постачання польову модульну кухню МК-500, призначену для приготування їжі в польових умовах для військовослужбовців чисельністю до 500 осіб.

Міноборони допустило до експлуатації мобільні майстерні для ремонту озброєння

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua