Карта бойових дій в Україні станом на 15 вересня 2024 року

15 вересня 2024 р. 09:28

15 вересня 2024 р. 09:28


За минулу добу відбулося 131 бойове зіткнення. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State . На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

Карта бойових дій в Україні станом на 15 вересня 2024 року

На Харківському напрямку російські терористи тричі штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ворог атакував наші позиції 17 разів. Поблизу населених пунктів Колісниківка, Стельмахівка, Лозової та Синьківки підрозділи Сил оборони відбили 14 наступальних дій.

На Лиманському напрямку за минулу добу російські війська 19 разів атакували українських захисників в районах Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Новосадового, Зарічного, Чернещини, Серебрянки та Тернів.

На Сіверському напрямку агресор також активний. Ворог 13 разів штурмовими діями намагався витіснити наших захисників з позицій в районах Білогорівки, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни відбивали дві спроби загарбників просунутися поблизу Часового Яру і Андріївки.

На Торецькому напрямку окупанти за підтримки авіації 11 разів атакували наші позиції поблизу Дружби, Дачного, Неліпівки та Торецька.

На Покровському напрямку ворог концентрував основні зусилля. Впродовж минулої доби агресор атакував українські підрозділи 41 раз. Найбільшу активність проявляв в районі Сухої Балки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Новоторецька, Гродівки, Красного Яру, Новогродівки, Михайлівки та Маринівки. 36 атак українські захисники відбили.

На Курахівському напрямку наші захисники відбивали 39 ворожих штурмів. Загарбники намагалися просунутися поблизу Селідового, Українська, Красногорівки, Долинівки, Желаного Другого, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Желаного Першого.

На Времівському напрямку минулої доби агресор чотири рази штурмував передній край оборони в напрямку Водяного, Золотої Ниви та Вугледару. Українські воїни зупинили три ворожих атаки.

На Оріхівському напрямку ворог завдав ударів некерованими авіаційними ракетами по населеним пунктам П’ятихатки та Лобкове.

На Придніпровському напрямку вісім штурмових дій ворога успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

Карта бойових дій в Україні станом на 15 вересня 2024 року

Джерело: chas.news (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua