Буданов сказав, коли Росія хотіла б завершити війну

15 вересня 2024 р. 11:03

15 вересня 2024 р. 11:03


Росія хотіла б завершити війну на території України до кінця 2025 - початку 2026. При цьому, Кремль планує "перемогти". Як заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, інший сценарій означатиме для Кремля великі економічні та політичні проблеми, пише Інтерфакс-Україна.

2025-й рік для них, рубіж 25-го - початок 26-го - він для них ключовий. Вони хочуть усе це закінчити, тому що за їхніми власними підрахунками, Російській Федерації, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони протягом 30-ти років втрачають усі шанси називатися наддержавою, - пояснив Буданов.

Глава ГУР додав, що зараз РФ намагається боротися з погіршенням економічної ситуації.

Але це ще далеко не пік. Вони прогнозують, що приблизно в період літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни, - сказав Буданов.

Він вказав, що гострим для Кремля стає питання недобору в армію.

Влітку 2025 року вони зіткнуться з дилемою - або оголошувати мобілізацію, або якимось чином треба трохи зменшувати інтенсивність бойових дій, що для них може бути врешті-решт критичним, - прогнозує голова української військової розвідки.

При цьому Буданов вказав, що багато хто в Росії не усвідомлює тяжкості ситуації і підштовхує країну до краху.

Росіяни відверто радіють, що вони вже змогли захопити понад 30% України, а також їх влаштовує висока заробітна плата в російській армії, - сказав Буданов.

Водночас очільник ГУР зауважив, що на психологічний стан росіян вплинули зусилля України з перенесення бойових дій на територію Росії.

Це змінило світогляд росіян. До цього все російське населення жило в парадигмі, що, хай там як, ми дуже потужна країна, ми найсильніші у світі... І ось, із першими вибухами, скажімо так, у Москві та на території Російської Федерації і так далі, цей міф було зруйновано, - пояснив Буданов.

Він додав, що ситуація продовжує складатися таким чином, що у світі залишиться тільки дві наддержави - США і Китай.

Росіяни це ясно усвідомлюють. Для них це ключовий період. Тому вони робитимуть усе можливе, щоб у їхньому розумінні перемогти. Інакше вони вилітають з усіх світових процесів. Усе, на що вони можуть розраховувати - це регіональне лідерство, а це їх не влаштовує, - розповів глава ГУР.

Буданов сказав, коли Росія хотіла б завершити війну

Джерело: socportal.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua