Росія використовує ЗАЕС як склад боєприпасів — Центр нацспротиву

15 вересня 2024 р. 17:50

15 вересня 2024 р. 17:50


Росія використовує територію Запорізької АЕС для розміщення військових, а також складування боєприпасів та вибухових речовин.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Згідно з даними, які офіційному ресурсу передали від українського підпілля та небайдужих громадян — на території ЗАЕС розміщені підрозділи росгвардії загальною чисельністю до 1300 осіб.

«Зокрема, були ідентифіковані підрозділи ОМОН «Ахмат-1» (Грозний, ТОТ Чеченської Республіки Ічкерія) та СОБР «Агат» (Пенза, рф). Задля маскування частина окупантів, що заступає на чергування використовує форму воєнізованої охорони ЗАЕС, а не росгвардії», — йдеться у повідомленні.

Крім того, технічні та підвальні приміщення станції ворог використовує для зберігання стрілецьких та артилерійських боєприпасів. Вони призначені як для забезпечення контингенту розміщеного на ЗАЕС, так і сил на суміжних позиціях.

Як пише ЦНС, навколо Енергодару окупанти заклали понад 20 мінних полів. Вони огинають станцію і місто та мають загальному протяжність близько 6,5 км. Ворог досі боїться можливого десантування Сил оборони України з Дніпра.

Зазначено, що попри візит місії МАГАТЕ цього тижня, росіяни ретельно та завчасно спланували їх маршрут.

«Зважаючи на проявлену люб’язність та обійми генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі з російським керівництвом окупованої АЕС, уже й не дивно, що його команда в черговий раз не помітила значного скупчення російських військ та озброєння на території атомної електростанції», — пише ЦНС.

Також ресурс додав, що російські окупанти вже не вперше не надали МАГАТЕ доступу до західної частини двох турбінних залів. Однак представництво організації лише занотували цей факт і не винесло жодного рішення щодо представництва «Росатому», який управляє Запорізькою АЕС.

Росія використовує ЗАЕС як склад боєприпасів — Центр нацспротиву

Джерело: chas.news (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua