Володимир Зеленський розповів подробиці плану перемоги України

15 вересня 2024 р. 19:24

15 вересня 2024 р. 19:24


План перемоги України, який Президент Володимир Зеленський планує представити главі Білого Дому Джо Байдену, містить чотири основні пункти й один додатковий.

Про це глава держави розповів в інтерв’ю CNN.

«Я особисто говоритиму з Джо Байденом перед Самітом миру про те, як нас зміцнити, щоб ми були у сильній позиції. Тому що дипломатичні рішення хороші, якщо ти сильний. Інакше путін навіть не братиму в цьому участі. І я гадаю, що за інших обставин вони не будуть зацікавлені в тому, щоб зупинити війну», — сказав Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що перемога для України означає бути дуже сильними й бути готовими до сильної дипломатії.

«І саме тому я підготував кілька пунктів. Чотири з них — основні пункти. Плюс один, який потрібен нам після війни. Я поділюсь ними з президентом Байденом. Йдеться про безпеку, геополітичне місце України, дуже сильну військову підтримку України. І про те, що ми маємо вільно вирішувати, як використовувати ту чи іншу річ. Йдеться про рішення щодо економічної підтримки», — сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що готовий прийняти пропозиції до цього плану від команди Джо Байдена, якщо вони посилять мирний план і позицію України.

«Я думаю, що буде чесно і правильно поділитися цим планом також з обома кандидатами в президенти США — Камалою Гарріс та Дональдом Трампом. І багато також залежить від рішень Конгресу США, тож ми хотіли б поділитися і з Конгресом. Після цих кроків ми готові поділитися планом з усіма», — сказав Президент України.

Раніше Володимир Зеленський розповів, що Україна просить Сполучені Штати надати дозвіл використовувати далекобійну зброю для ударів по російських аеродромах, але поки що його не отримала .

Володимир Зеленський розповів подробиці плану перемоги України

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua