Росіяни випустили по Україні понад півсотні "шахедів": як відпрацювала ППО

16 вересня 2024 р. 09:44

16 вересня 2024 р. 09:44


Ввечері 15 вересня та вночі 16 вересня російські загарбники атакували Україну ударними дронами-камікадзе Shahed-131/136 . Ворог випустив по нашій державі понад 50 безпілотників.

"Із 20:00 15.09 по 06:00 16.09 радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 56 ударних БплА (пуски із Курська та Єйська — РФ)" , — йдеться у повідомленні.

За даними військових, цієї ночі основним напрямком удару окупантів була Київщина. В результаті протиповітряного бою збито 53 ворожі ударні БпЛА у Київській, Вінницькій, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській та Черкаській областях. Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах.

"Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України" , — додали у Повітряних силах.

Зауважимо, через нічний наліт дронів на Київщині внаслідок падіння уламків збитих безпілотників поранення отримала місцева жителька. До того ж у регіоні через рашистський обстріл пошкоджено п'ять автомобілів та п'ять приватних будинків. В них вибиті двері, вікна, посічені фасади та дахи. В чотирьох районах виникли загоряння трав’яного настилу та лісової підстилки.

Також цієї ночі ворожі дрони долетіли і до столиці . П овітряну тривогу у Києві оголосили близько другої ночі і тривала вона близько трьох з половиною годин. На Київ російські ударні безпілотники прямували з різних напрямків і різними групами.

Нагадаємо, 15 вересня російські окупанти атакували керованою авіаційною бомбою житловий будинок у Харкові . З-під завалів тіло жінки, ще 42 особи поранено.

, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Росіяни випустили по Україні понад півсотні "шахедів": як відпрацювала ППО

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua