Росія звинуватила Україну у "підготовці атаки по дитячому закладу": яка мета ворога

16 вересня 2024 р. 12:21

16 вересня 2024 р. 12:21


Російські пропагандисти поширили фейкову інформацію про "інсценувати ракетний удар по дитячому закладу у Києві" Україною та США.

Про це попередив Центр протидії дезінформації Ради безпеки і оборони України.

"Пропагандистські ресурси РФ активно поширюють заяву служби зовнішньої розвідки країни про те, що Україна нібито "з подачі" США готує "інсценування російського ракетного удару по дитячому закладу на підконтрольній Києву території" , — йдеться у повідомленні.

У ЦПД наголосили, що такі вкиди росіян — це відверта дезінформація, яка не має нічого спільного з реальністю. До того ж ці фейки пропагандистів можуть свідчити про підготовку ворогом чергових ударів по цивільних об’єктах.

Крім того, у такий спосіб ворог намагається посіяти паніку серед українців, внести розкол та недовіру в суспільство і виправдатися за власні злочини.

"Варто пам’ятати, в усіх воєнних злочинах російської армії, зокрема і в ракетних ударах по дитячих закладах, Росія намагається звинуватити Україну. Масові вбивства цивільних у Бучі та інших українських містах, що були під окупацією, російська пропаганда попри численні докази вперто називає "провокацією та інсценуванням", а ракетний удар по дитячій лікарні Охматдит — "влучанням протиракети київської ППО". Не дайте ворогу ввести себе в оману" , — зауважили у ЦПД.

Фото: ЦПД

Нагадаємо, раніше у кіберполіції України розповіли громадянам, як захиститися від комп'ютерних вірусів та не стати жертвами хакерів .

, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим и

Росія звинуватила Україну у "підготовці атаки по дитячому закладу": яка мета ворога

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua