Скільки "шахедів" Росія випустила по Україні від початку вересня: шокуючі дані

16 вересня 2024 р. 12:21

16 вересня 2024 р. 12:21


Від початку вересня війська країни-агресорки атакували Україну понад 600 ударними дронами-камікадзе типу "Шахед" .

"Лише за першу половину цього вересня російські терористи застосували проти українських міст і сіл понад 640 "шахедів". На щастя, більшість із них збили наші воїни. Ми постійно працюємо над тим, щоб зробити більш ефективним український повітряний щит. Посилюємо наші Повітряні сили, мобільні вогневі групи, усі підрозділи ППО" , — наголосив гарант.

Від додав, що лише цієї ночі рашисти випустили по Україні 56 "шахедів", із них 53 були збиті. Протиповітряна оборона ефективна відпрацювала в багатьох регіонах.

"Дякую за влучність кожному воїну" , — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, через наліт дронів вночі 16 вересня на Київщині внаслідок падіння уламків збитих безпілотників поранення отримала місцева жителька . До того ж у регіоні через рашистський обстріл пошкоджено п'ять автомобілів та п'ять приватних будинків. У них вибиті двері, вікна, посічені фасади та дахи. В чотирьох районах виникли загоряння трав’яного настилу та лісової підстилки.

Також цієї ночі ворожі дрони долетіли й до столиці . П овітряну тривогу у Києві оголосили близько другої ночі й тривала вона близько трьох з половиною годин. На Київ російські ударні безпілотники прямували з різних напрямків і різними групами.

Скільки "шахедів" Росія випустила по Україні від початку вересня: шокуючі дані

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua