Автоматизують і доставлятимуть "Укрпоштою": Кабмін затвердив форми двох видів повісток до ТЦК

16 вересня 2024 р. 16:47

16 вересня 2024 р. 16:47


Кабінет міністрів затвердив форми двох видів повісток до територіальних центрів комплектувань та соціальної підтримки. Вони мають однакову юридичну силу.

Про це розповів начальник Управління інформаційних технологій Міноборони України Олег Берестовий у DOU Podcast.

За словами посадовця, повістки можуть бути на бланку або формуватися за допомогою Єдиного державного реєстру призовників. Вони мають однакову юридичну силу.

"Повістки генеруватимуть у реєстрі "Оберіг", підписуватимуть електронним підписом, направлятимуть на централізований друк, звідти — на "Укрпошту", яка їх доставлятиме адресатам. Перевірити правдивість повістки можна буде через QR-код у застосунку "Резерв+" , — сказав представник Міноборони.

Олег Берестовий також заявив, що повісток у застосунку "Резерв+" не буде.

Нагадаємо, недавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться , адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів вніс зміни до правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Раніше повідомлялось, що 9 липня український уряд упорядкував механізм централізованого друку повісток і надсилання їх поштою військовозобов‘язаним.

Автоматизують і доставлятимуть "Укрпоштою": Кабмін затвердив форми двох видів повісток до ТЦК

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua