Президент провів Ставку: ситуація на фронті, дрони та покращення роботи центрів бойової підготовки

16 вересня 2024 р. 19:12

16 вересня 2024 р. 19:12


Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача і заслухав зведення щодо обстановки на фронті.

На Ставці також були детальні доповіді обох розвідок — СЗР та ГУР — щодо намірів російських окупантів і ситуації в їхніх лавах. Розвідники відзначили помітне погіршення дисципліни в російських підрозділах.

Другим питанням Ставки був поточний стан готовності інженерного захисту на об’єктах критичної інфраструктури та календар завершення робіт.

«Питання номер три — центри бойової підготовки. Заслухав доповідь головного інспектора МО Ігоря Воронченка. Дав доручення Генштабу надати перелік заходів для покращення роботи центрів. Держава зобов’язана гарантувати якісну підготовку тим, хто її захищає», — додав Президент.

Також на Ставці обговорили тему безпілотників та експортні обмеження, які запроваджують деякі найбільші держави-експортери компонентів для дронів.

«Ми знаємо, як зробити, щоб ці обмеження не стали для нас критичними», — зазначив Володимир Зеленський.

Як повідомляла АрміяInform, Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський заявив про необхідність збільшити термін базової загальновійськової підготовки.

Президент провів Ставку: ситуація на фронті, дрони та покращення роботи центрів бойової підготовки

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua