У Силах оборони розповіли про тактику росіян на Лимано-Купʼянському напрямку

16 вересня 2024 р. 21:52

16 вересня 2024 р. 21:52


На Лимано-Купʼянському напрямку окупанти успіху не мають, однак темпи своїх штурмових дій не знижують.

Про це розповів командир екіпажу БПЛА «Кара Небесна» бригади «Рубіж» офіцер Андрій Отченаш в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За його словами, противник рухається в основному піхотою, і значно рідше технікою.

«Вони використовують величезну кількість особового складу. Подекуди використовують техніку, але не так яскраво, як це було раніше. Вони розуміють, що як тільки застосують велику кількість техніки, її відразу буде знищено», — сказав офіцер.

Він пояснив, шо росіяни намагаються пересуватися малими групами, накопичуватися у певних точках і проводити далі наступальні дії.

«Наприклад, рухається група з 10 росіян, доходить чотири. Вони ховаються в бліндажах, звідки їх важче дістати. Далі йде наступна група. Вони всі чекають поповнення, поки їх не назбирається достатньо для штурмових дій», — зазначив офіцер.

Як повідомляла АрміяInform, сьогодні на Куп’янському напрямку ворог здійснив сім штурмових дій неподалік Синьківки та Лозової. Три боєзіткнення закінчилися, ще чотири — тривають.

На Лиманському напрямку загарбницька армія атакувала 18 разів поблизу Греківки, Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Новосадового, Лозової, Білогорівки та у Серебрянському лісі. Українські захисники відбили 12 атак, ще шість — триває. Також ворог завдав авіаційних ударів по Новоєгорівці та Кучерівці.

У Силах оборони розповіли про тактику росіян на Лимано-Купʼянському напрямку

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua