Удари ЗСУ далекобійною зброєю вглиб Росії: у Держдепі зробили нову заяву

16 вересня 2024 р. 23:26

16 вересня 2024 р. 23:26


Станом на 16 вересня Сполучені Штати Америки не готові зняти обмеження для українських Збройних сил на удари далекобійною зброєю Заходу по військових цілях на території Російської Федерації. Глава Білого дому Джо Байден та прем'єр-міністр Британії Кір Стармер не погодили спільну позицію.

Таку заяву на брифінгу у понеділок зробив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Він наголосив, що Вашингтон продовжує працювати з українською владою над питанням найкращої підтримки, у тому числі надання засобів та розвідувальної допомоги.

"Сьогодні у мене немає жодних заяв про зміни у нашій політиці. Ми можемо продовжувати взаємодію з нашими українськими партнерами щодо того, як у найкращий спосіб підтримати їх, аби бути певними, що вони виграють цю війну" , — йдеться у заяві Міллера.

Водночас представник Держдепартаменту підкреслив, що офіційних змін щодо змін у політиці використання західних далекобійних ракет наразі немає.

Раніше повідомлялось, що Володимир Зеленський має намір представити президенту США Джо Байдену план перемоги України . Він містить чотири основні пункти й один додатковий, який буде потрібен після війни.

Нагадаємо, німецьке видання Bild заявило, що "план перемоги України" нібито передбачає заморожування війни на деяких відтинках фронту. Проте в Офісі президента повністю спростовують інформацію журналістів.

Згодом радник президента з комунікацій Дмитро Литвин заявив, що українська влада проти будь-якого замороження бойових дій, а інформація опублікована у Bild — фейк.

Своєю чергою канцлер Олаф Шольц заявив, що питання постачання Німеччини Україні високоточної зброї великої дальності в майбутньому не залежатиме від рішень партнерів з НАТО. Він узагалі виключає таку можливість.

Удари ЗСУ далекобійною зброєю вглиб Росії: у Держдепі зробили нову заяву

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua