На двох напрямках особливо гаряче: в Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

19 вересня 2024 р. 19:30

19 вересня 2024 р. 19:30


Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Загалом, від початку доби 19 вересня відбулося 95 бойових зіткнень. Найважча ситуація спостерігається на Покровському і Курахівському напрямках, де ворог 58 раз намагався прорвати оборону Збройних сил України . Проте наші захисники зупиняють окупантів, тримають рубежі та руйнують плани росіян.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку з початку доби окупанти, за підтримки авіації, здійснили вже 22 спроби потіснити ЗСУ із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоторецька, Гродівки, Миролюбівки, Миколаївки, Новогродіки та Маринівки. Сили оборони відбили 16 атак противника, шість атак ще триває.

На Курахівському напрямку відбито 13 з 36 атак окупаційної армії. Точаться запеклі бої п облизу Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки.

На Харківському напрямку російські окупанти один раз намагались здійснити штурм оборонних рубежів українського війська в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ворог чотири рази активно йшов на позиції ЗСУ у районі Синьківки, Стельмахівки та Глушківки, одне боєзіткнення ще триває.

На Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила сім атак на позиції українських військових поблизу Макіївки, Чернещини, Невського та Торського. П’ять боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще два триває.

На Сіверському напрямку поблизу населених пунктів Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка та Виїмка оборонці української землі відбили три атаки окупаційної армії, ще чотири боєзіткнення триває.

На Краматорському напрямку загарбники здійснювали штурм позицій ЗСУ поблизу Курдюмівки — атаку ворога відбито.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до семи. Ворог зосередив свої зусилля в районі Торецька, Щербинівки та Неліпівки, де відбулось чотири боєзіткнення, три атаки противника досі тривають.

На Времівському напрямку противник, за підтримки авіації, чотири рази йшов на штурм позицій наших підрозділів неподалік Вугледару, Рівнополя та Катеринівки. Наразі триває два боєзіткнення.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили три спроби атакувати наші підрозділи поблизу П’ятихаток та в напрямку Новоандріївки. Також терористична армія обстріляла  некерованими авіаційними ракетами Кам’янське.

На Придніпровському напрямку ворог здійснив три штурми, на даний час одне боєзіткнення триває.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 19 вересня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 638 140 (+1 130);
  • танків — 8 705 (+14);
  • бойових броньованих машин — 17 093 (+13);
  • артилерійських систем — 18 177 (+23);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 189 (+1);
  • засобів протиповітряної оборони — 947 (+0);
  • літаків — 369 (+0);
  • гелікоптерів — 328 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 15 417 (+63);
  • крилатих ракет — 2 592 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 24 839 (+55);
  • спеціальної техніки — 3 109 (+0).

Нагадаємо, за даними партизанського руху "АТЕШ", р осійські загарбники перекидають техніку з Херсонського напрямку на Курську область . Це говорить про нестачу озброєння у ворожій армії.

На двох напрямках особливо гаряче: в Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua