Генсек НАТО розповів, що пришвидшить завершення війни в Україні

19 вересня 2024 р. 19:58

19 вересня 2024 р. 19:58


Завершення війни між Україною та Російською Федерацією прямо залежить від нарощування постачання зброї українським воїнам. Таким чином глава Кремля Володимир Путін зрозуміє, що не підкорить Київ силою.

Таку заяву у своїй прощальній промові зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Столтенберг перед відходом у відставку зазначив, що військова міць є ключовою умовою для діалогу, оскільки він принесе результат лише тоді, коли буде підкріплений сильною обороною.

За словами очільника НАТО, найшвидший спосіб закінчити війну в Україні — програти її. Але тоді світ отримає не мир, а окупацію. Своєю чергою Путін вірить, що досягне своєї цілі у війні й "перечекає" Захід. Тому глава Кремля продовжує вести війну.

"Я не вірю, що ми можемо змінити думку Путіна. Але я вірю, що ми можемо змінити його розрахунки. Надавши Україні більше зброї, ми можемо змусити Путіна зрозуміти, що він не зможе отримати бажане силою... Парадокс полягає в тому, що чим більше зброї для України ми зможемо поставити, тим більша ймовірність того, що ми зможемо досягти миру та припинити війну" , — йдеться у заяві генсека.

Столтенберг підкреслив, що чим надійнішою буде довгострокова підтримка Києва з боку Альянсу, тим швидше може завершитися війна.

Також, як додав генсек НАТО, будь-яка майбутня мирна угода має бути підкріплена потужною військовою підтримкою України та надійними гарантіями безпеки, що забезпечить міцний мир.

"Без стабільної України не може бути стабільної безпеки в Європі. А без членства в НАТО не буде міцної безпеки для України. Двері НАТО відчинені. Україна приєднається (до Альянсу, — ред.)" , — додав Єнс Столтенберг.

Нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс міг докласти більше зусиль, аби запобігти повномасштабному вторгненню Росії на територію України у лютому 2022 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єнс Столтенберг залишає посаду генерального секретаря Північноатлантичного альянсу. Він очолить Мюнхенську безпекову конференцію.

Генсек НАТО розповів, що пришвидшить завершення війни в Україні

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua