У Запоріжжі затримали демобілізованого строковика ЗСУ, який почав працювати на розвідку рф

20 вересня 2024 р. 11:43

20 вересня 2024 р. 11:43


Затримали демобілізованого строковика Збройних Сил України, який працював на воєнну розвідку рф.

Для отримання розвідданих окупанти завербували 22-річного демобілізованого строковика, який раніше проходив службу в одному з військових гарнізонів України.

У поле зору воєнної розвідки рф молодик потрапив через своїх батьків, які проживають на тимчасово захопленій частині території Запорізької області та співпрацюють з російською спецслужбою.

У травні цього року він звільнився у запас та оселився в обласному центрі.

Згодом на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник 316-го розвідцентру головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру), що базується у Севастополі. Особу окупанта вже встановлено співробітниками СБУ.

«Спочатку ворожий спецслужбіст запросив у свого агента координати бойових підрозділів та логістичних складів військової частини, в якій колишній строковик проходив службу. Потім за завданням гру рф зрадник почав обходити прифронтове місто, де приховано фіксував локації підрозділів ЗСУ та мостів, якими вони рухаються у напрямку передової», — розповіли в СБУ.

Ворог планував використати агентурну інформацію для підготовки ударів по Силах оборони з використанням керованих авіабомб, дронів-камікадзе та важкої артилерії.

Служба безпеки спрацювала на випередження і затримали агента «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта.

На місці події у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації зі своїм російським куратором.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляла АрміяInform, Служба безпеки затримала в Харкові агента воєнної розвідки рф. Зловмисник коригував ракетно-бомбові удари росії по прифронтовому місту та прилеглих територіях.

У Запоріжжі затримали демобілізованого строковика ЗСУ, який почав працювати на розвідку рф

Джерело: armyinform.com.ua