Путін вирішив не їхати до Мексики, яка є членом Міжнародного кримінального суду

20 вересня 2024 р. 13:50

20 вересня 2024 р. 13:50


Правитель росії путін не полетить до Мексики, яка підписала Римський статут, на інавгурацію обраної президентки Клаудії Шейнбаум. Раніше Україна просила арештувати лідера Кремля, якщо він приїде до Мексики.

Про це повідомив директор латиноамериканського департаменту МЗС росії Олександр Щетинін в інтерв'ю RTVI .

«Ми таке запрошення отримали (на інавгурацію президентки Мексики — Авт.), ми вдячні мексиканській стороні за це», — сказав Щетинін.

За його словами, путін призначив людину, яка буде представляти росію на заходах.

Щетинін не пояснив причини відмови путіна. Втім, додав, що Москва начебто діє згідно з наявною протокольною практикою і тими зобов'язаннями, які є у російського лідера.

Нагадаємо, 7 серпня Україна звернулася до уряду Мексики із проханням заарештувати правителя рф путіна , якщо він приїде на інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум, що відбудеться 1 жовтня 2024 року.

У посольстві України в Мексиці визнали той факт, що Мексика запрошує на інавгурацію представників усіх країн, з якими у неї є дипвідносини. Однак, нагадали країні про наявність ордера Міжнародного кримінального суду (МКС) на арешт путіна.

Путін відвідав Монголію, але його не арештували

У Human Rights Watch закликали й Монголію заборонити в’їзд путіну або заарештувати його.

Однак в Улан-Баторі запевнили, що під час візиту до країни путіна не арештують .

Речник МЗС України назвав відмову країни виконувати обов’язковий ордер Міжнародного кримінального суду «важким ударом» по МКС та міжнародній системі кримінального правосуддя.

6 вересня прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що Монголії доведеться пояснити, чому вона не виконала ордер на арешт лідера рф володимира путіна під час його візиту до країни. Ведеться переговорний процес на рівні суду.

Путін вирішив не їхати до Мексики, яка є членом Міжнародного кримінального суду

Джерело: chas.news (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua