Що це за машина "ТАХА", яка отримала допуск до постачання і які є версії цього всюдихода-амфібії

20 вересня 2024 р. 14:45

20 вересня 2024 р. 14:45


Міністерство оборони України офіційно повідомило, що кодифікувало та допустило до постачання створений українськими розробниками всюдихід-амфібію під назвою "ТАХА" - в оборонному відомстві відзначають, що наші військові вже експлуатують цю машину на фронті там, де не може проїхати інша техніка. "ТАХА" здійснює евакуацію поранених, а також перевозить боєприпаси та провізію. Міноборони відзначає високу маневреність машини в обмеженому просторі та можливість працювати на складній місцевості - болотах, снігу і навіть виїжджати з води на кригу.

Всюдихід-амфібія "ТАХА"

Щодо тактико-технічних характеристик всюдиходу-амфібії "ТАХА", то швидкість по суші становить 40 км/год, по воді - 6 км/год. Здатен долати перешкоди висотою до одного метра; кут підйому - до 35 градусів, кут нахилу - до 30 градусів; кліренс - 600 мм. Тривалість автономної роботи - 65 годин, роботи у безперервному режимі без дозаправки - 19 годин.

Як заявляється на сайті виробника, машина може перевозити до 1200 кг вантажу або ж дев’ять осіб включно з водієм "ТАХИ". Розробники як перевагу той факт, що доставка вантажів цією машиною на 75% дешевша у порівнянні з гелікоптерами.

Крім того, машина може тягнути до 2400 кг, так, на сайті розробників представлена версія "ТАХА 3400" з вантажним модулем для перевезення великогабаритних вантажів і також пасажирським модулем (для перевезення до 22 осіб включно з водієм).

За потреби машина може бути оснащена системами екстреного зв’язку - радіостанціями, спеціальними світловими та звуковими сигналами, пошуковими LED-ліхтарями з дистанційним керуванням тощо.

Шини завдяки еластичності менш схильні до пошкоджень, забезпечують високий рівень зчеплення з ґрунтом. Оснащені системою циркуляції повітря для накачування чи спуску шин, щоб долати різні перешкоди. Встановлений двигун Doosan, який забезпечує низький рівень шуму та вібрації, високий крутний момент. "Завдяки низькому центру тяжіння та системі ROPS ризик перекидання зведений до мінімуму. ТАХА 1200 оснащений ременями безпеки, міцним кузовом і багатофункціональними люками", - розповідають у "ТАХА".

На сайті також представлений всюдихід-амфібія "ТАХА" у версії "кабріо", на яку також можна встановлювати бойові модулі чи інше різне обладнання і яка має трохи більшу вантажопідйомність у 1300 кг у порівнянні з "базовою" версією.

І також безпілотна багатофункціональна всюдихідна платформа-амфібія "ТАХА UGV". Радіус керування - до 3,5 км, вантажопідйомність - 1900 кг, автономність - до 4 годин, максимальна швидкість на суші - до 20 км/год, на воді - 6 км/год

Що це за машина

Що це за машина

Що це за машина

Що це за машина "ТАХА", яка отримала допуск до постачання і які є версії цього всюдихода-амфібії

Джерело: defence-ua.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua