Перша група українських пілотів завершила підготовку у Франції на літаках Alphajet (фото)

20 вересня 2024 р. 15:45

20 вересня 2024 р. 15:45


У Франції завершила підготовку перша група українських пілотів . Вони тренувалися на літаках Alphajet. Загалом там пройде вишкіл 26 військових з України, програма навчань, яка стартувала з березня, розрахована на два роки.

Про це повідомила прес-служба Збройних сил Франції . Там заявили про рішучу підтримку військових зусиль України.

"Франція щойно завершила підготовку першої групи українських пілотів на літаках Alphajet" , — йдеться у повідомленні Збройних сил Франції у соцмережі X.

Там зазначили, що центр Повітряних сил Франції готує пілотів для задоволення оперативних потреб Міністерства оборони України з березня 2024 року.

Військово-повітряні сили Франції зобов’язалися за два роки навчити 26 українських пілотів. Однак журналісти дізналися, що з березня навчання проходили 10 пілотів. Частина з них ніколи не літала, інші мали досвід польотів на навчально-тренувальних літаках  L-39 Albatros.

Після декількох місяців підготовки у Великій Британії, зокрема, для вивчення англійської мови, в березні цього року група льотчиків прибула до Франції, де розпочала теоретичну та практичну підготовку.

Для льотної підготовки використали передані Бельгією модифіковані реактивні навчально-тренувальні літаки Alphajet. Вони оснащені панеллю приладів, що імітує аналогічну у винищувачах F-16. Для забезпечення належної експлуатації цих літаків та початку навчальних польотів Повітряно-космічним силам Франції довелося в останній момент зупинити процес виведення їх з експлуатації.

Після завершення навчання українські льотчики мали вирушити до навчального центру в Румунії, де триватиме їхній вишкіл на сучасних західних винищувачах.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що Франція проведе модернізацію частини винищувачів Mirage 2000-5 . Ці літаки обіцяли передати Україні.

Перша група українських пілотів завершила підготовку у Франції на літаках Alphajet (фото)

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua