Курахівський напрямок - найгарячіший: ворог атакував 40 разів, 10 боїв тривають

20 вересня 2024 р. 17:49

20 вересня 2024 р. 17:49


На фронті від початку доби відбулися 123 бойових зіткнення з російськими загарбниками, найбільш активно ворог діє на Курахівському напрямку, де провів третину від усіх атак.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці , оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 п’ятниці, 20 вересня, передає Укрінформ.

Росіяни продовжують обстрілювати прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей. Зокрема від обстрілів з артилерії постраждали Миколаївка, Велика Писарівка, Рясне, Порозок, Лугівка, Покровка, Бояро-Лежачі, Бруски, Леміщино. Також ворог двічі гатив з РСЗВ по Лугівці.

На Харківському напрямку російські війська штурмують позиції Сил оборони в районах Вовчанська, на даний час тривають два бойових зіткнення.

Сім разів росіяни атакували українські позиції на Куп’янському напрямку . Українські захисники відбили ворожі штурми поблизу населених пунктів Степова, Новоселівка, Синьківка та Лозова. П’ять боєзіткнень триває дотепер.

На Лиманському напрямку російські підрозділи не припиняють атакувати в районах Чернещини, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового, Тернів та Зарічного.

З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили вже вісім ворожих атак, ще три боєзіткнення досі тривають. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку супротивника поблизу Виїмки.

За підтримки штурмової авіації на Краматорському напрямку російські загарбники здійснили три штурмові дії поблизу Часового Яру та Білої Гори.

На Торецькому напрямку росіяни провели шість атак біля населених пунктів Дачне, Торецьк та Щербинівка. Українські захисники дають гідну відсіч ворогу, три атаки вже завершено, дотепер точаться ще три боєзіткнення. Авіація агресора завдала бомбових ударів по населеному пункту Торецьк та Клебан-Бик.

З початку доби на Покровському напрямку російські загарбники здійснили вже 21 спробу потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоторецька, Миролюбівки, Гродівки, Червоного, Селидового та Новогродівки.

Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, відбили 16 атак, п’ять боєзіткнень ще тривають.

Найбільша кількість боєзіткнень нараховується на Курахівському напрямку , де загарбники 40 разів атакували українські підрозділи. Росіяни намагалися просунутися поблизу Цукуриного, Желаного Першого, Георгіївки, Дальнього, Олександрівки, Катеринівки та Костянтинівки. На даний час 10 штурмів тривають.

На Времівському напрямку загарбники вісім разів без успіху атакували позиції українських військ поблизу Вугледару, Пречистівки та Богоявленки.

На Оріхівському напрямку зазнав ударів некерованими авіаційними ракетами населений пункт П’ятихатки. Також, російські підрозділи без успіху намагалися просунутися в напрямку Малої Токмачки, Лобкового та Новоданилівки.

Триває операція Сил оборони України в Курській області . З початку доби російська авіація завдала 21 авіаудар, скинувши при цьому 27 керованих авіабомб по території РФ.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби зафіксовано 226 бойових зіткнень. Найгарячіше було на Куп’янському та Покровському напрямках.

Курахівський напрямок - найгарячіший: ворог атакував 40 разів, 10 боїв тривають

Джерело: ukrinform.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua