Морпіх з ампутацією ноги встановив новий рекорд України

20 вересня 2024 р. 18:08

20 вересня 2024 р. 18:08


У Києві морський піхотинець ВМС ЗСУ Дмитро Долгіх встановив національний рекорд України.

Про це повідомив 20 вересня власний кореспондент АрміїInform.

Було зафіксовано максимальний час стояння на одній нозі з додатковою вагою серед людей з ампутацією — 8 хв 9 секунд.

46-річний Дмитро, військовослужбовець 36 бригади морської піхоти мені контрадмірала Михайла Білинського. Воював на Запорізькому напрямку, біля міста Василівка, а також на Донецькому, Херсонському та Харківському напрямках.

Під час бою на Харківщині отримав тяжке поранення ноги, наступивши на міну.

Однак поранення не зупинило його: він відмовився від пропозицій пройти реабілітацію за кордоном й одразу після отримання протеза повернувся на фронт до своїх побратимів.

За свої заслуги перед Україною Дмитро нагороджений орденом «За мужність» III ступеню.

Попри тяжку ампутацію частини ноги, морпіх продовжує виконувати завдання на найгарячіших ділянках фронту.

До речі, як стало відомо, чоловік є першим морським піхотинцем за останні 10 років, який встановив національний рекорд, прибувши прямо з передової.

«Я тут, щоб продемонструвати силу духу та незламність українських воїнів. Це рекорд показує, що навіть у найважчих випробуваннях морські піхотинці залишаються вірними присязі та готовими захищати свою Батьківщину», — розповів Дмитро.

Сама процедура встановлення національного рекорду України проходила під час презентації виставки «Незламність заради миру: Вірні Завжди!», яка присвячена Міжнародному дню миру.

Ця виставка відображає не лише стійкість та мужність морських піхотинців України, але й важливість цінностей миру, справедливості та людської гідності.

Проєкт також підкреслює важливість інклюзії й демонструє, що люди з різними фізичними можливостями можуть бути активними та гідними членами суспільства.

Ця виставка стала продовженням фотопроєкту «2024 Martial Arts Photo Contest», створеного для ЮНЕСКО соціальною фотографинею Івою-Кариною Зайко, яка була ініціатором і координатором проєкту.

Фотографом виступив Роман Чегринець. Проєкт підтримали у командуванні Морської піхоти ВМС ЗС України та благодійному фонді «Вірні Завжди!».

Як повідомляла АрміяInform, українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування.

Морпіх з ампутацією ноги встановив новий рекорд України

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua