Реформи Міноборони націлені забезпечити солдата необхідним для перемоги

20 вересня 2024 р. 18:08

20 вересня 2024 р. 18:08


У відомстві відбулась друга зустріч робочої групи Ради донорів інституційних реформ, у якій взяли участь представники 25 країн та міжнародних організацій.

Робоча група виступає «єдиним вікном» для комунікації з донорами, які підтримують реформи оборонного відомства.

Представники Міноборони презентували прогрес у напрямках реформування системи внутрішнього менеджменту, корпоративного управління державними підприємствами та інфраструктурою, цифровізації, коаліцій дронів та IT, закупівель, запобігання корупції, військової медицини та рекрутингу до сил оборони.

Заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер, який головував під час заходу, подякував іноземним партнерам за допомогу, що надається.

«Уся наша діяльність сфокусована для того, щоб через інституційні зміни забезпечити солдата необхідним для перемоги над ворогом. Відзначу, що Рада донорів є одним із дієвих механізмів — джерелом верифікації потреб Міноборони, які наші союзники можуть допомогти задовольнити. Пропонуємо партнерам стати частиною наших якісних змін», — зазначив Станіслав Гайдер.

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко поінформувала про розвиток сфери цифрової трансформації, зокрема у співпраці з країнами-учасниками ІТ-коаліції та Коаліції дронів.

«Завдяки тісній співпраці команди Міністерства оборони України та Ради донорів ми запустили низку важливих ініціатив. Вони зменшать навантаження на військових, оптимізують процеси у сфері оборони, а також допоможуть у розвитку технологічних інновацій, що дають нам асиметричну перевагу на полі бою. Особливо вдячні нашим партнерам за постійну підтримку в межах ІТ-коаліції та Коаліції дронів, створених у форматі Рамштайн, які щоденно акумулюють міжнародні ресурси на потреби ЗСУ», — підкреслила Катерина Черногоренко.

Робочу групу Ради донорів інституційних реформ було створено у травні 2024 року. Вона збирається щоквартально. Окремі зустрічі проводяться на теми, які викликали інтерес з боку партнерів.

Як повідомляла АрміяInform, у Міноборони створили Раду донорів інституційних реформ.

Реформи Міноборони націлені забезпечити солдата необхідним для перемоги

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua