Скільки добровольців щомісяця рекрутують до лав ЗСУ: підрахунки Міноборони

20 вересня 2024 р. 19:22

20 вересня 2024 р. 19:22


В середньому щомісячно 6,5 тисяч добровольців рекрутується до лав Збройних сил України .

Про це повідомив уповноважений Міністерства оборони Олексій Бежевець.

"Показники рекрутингу у Сили оборони зростають з місяця в місяць. В середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисяч добровольців. Саме люди є основою Сил оборони, і Центр надає можливість стати до їх лав. Наші рекрутери готові надавати консультації та допомагати кожному знайти своє місце в армії" , — заявив Бежевець.

За його словами, на сьогодні для громадян доступно понад 10 тисяч вакансій, в тому числі кухарів, ремонтників, юристів, операторів БпЛА, медиків. Загалом вже більше ніж 17 тисяч громадян по всій Україні звернулися до мережі центрів рекрутингу.

"Рекрутуватися можна до всіх Сил оборони, включаючи ЗСУ, Національну Гвардію України, Службу Безпеки України, Державну прикордонну службу України та інші" , — зауважив посадовець.

Він також наголосив, що у Центрі рекрутингу, а також поблизу нього не роздаватимуть повістки, адже це прямо заборонено нормативними документами.

Нагадаємо, в Україні військовозобов'язані можуть скористатись послугами рекрутингового центру навіть після отримання повістки. Там громадяни матимуть можливість підібрати частину та посаду.

Скільки добровольців щомісяця рекрутують до лав ЗСУ: підрахунки Міноборони

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua