DOT-Chain скорочує понад 30 тис. документів у ЗСУ щотижня

20 вересня 2024 р. 20:22

20 вересня 2024 р. 20:22


ІТ-система DOT-Chain, яку закупівельна агенція Міноборони «Державний оператор тилу» презентувала 11 вересня, дозволяє прибрати щонайменше 30 тис. паперових документів у ЗСУ.

Про це повідомило 20 вересня Міністерство оборони України.

Завдяки цифровізації процес замовлення продуктів харчування для військових частин значно спростився — зникла необхідність у близько 30 тисячах паперових заявок щотижня. Також система дозволяє зменшити операційне навантаження на військових.

Заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков зазначив, що запровадження системи DOT-Chain скорочує паперову бюрократію, забезпечує прозорість та оперативність у процесах постачання тилового майна.

«Цифровізація є ключовим елементом у нашій стратегії ефективного використання державних коштів. Портал «Партнер МОУ» дозволяє залучати нових постачальників більш ефективно та без зайвих труднощів, що суттєво підвищує якість закупівель. Ці кроки допомагають нам краще реагувати на потреби ЗСУ й оптимізувати управління ресурсами», — підкреслив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Наразі DOT-Chain охоплює весь процес харчового забезпечення — від подачі заявок на продукти до оформленням актів видаткових накладних. Окрім військових частин, систему також активно використовують постачальники, які в персональних кабінетах можуть:

  • автоматизувати процеси отримання замовлень
  • оперативно вносити зміни
  • оформлювати відвантаження
  • створювати первинні документи.

«‎Зараз ми також працюємо над тим, щоб військові могли користуватися системою через смартфон. А в майбутньому — ще й підвантажувати акти про неякісну продукцію. Туди ж додамо акти перевірок, які проводить ДОТ. З ними зможуть ознайомитися військові та постачальники. Такий підхід підвищить прозорість і підзвітність процесу, а також якісно вплине на його ефективність»‎, — зазначила Альона Жужа, радниця з ІТ ДОТ.

АрміяInform повідомляла, чим корисна нова система DOT-Chain і як нею користуватися.

DOT-Chain скорочує понад 30 тис. документів у ЗСУ щотижня

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua