Розвідка Естонії - про удар по Торопцю: Україна знищила тримісячний запас боєприпасів росіян

20 вересня 2024 р. 20:31

20 вересня 2024 р. 20:31


У найближчі тижні російські війська відчують втрату великої кількості боєприпасів, які знищила Україна, завдавши удару по складах у Торопці.

Про це заявив глава розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг, повідомляє ERR , передає Укрінформ.

За його словами, Україні вдалося завдати удару по сховищу, коли частина боєприпасів не була укомплектована в бункери. З цієї причини виник ланцюжок вибухів .

«Вибухнуло 30 000 тонн боєприпасів, тобто 750 000 снарядів. При середньому темпі бойових дій Росія за тиждень випускає 10 000 снарядів. Тобто це дво-тримісячний запас боєприпасів. Унаслідок цієї атаки Росія зазнала втрат у боєприпасах, і наслідки цієї втрати ми побачимо на фронті найближчими тижнями», - сказав Ківісельг.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 18 вересня дрони СБУ, ГУР та Сил спеціальних операцій знищили великий склад головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ в населеному пункті Торопець Тверської області.

На складі зберігалися ракети, призначені для оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер", тактичних ракетних комплексів "Точка-У", КАБи та артилерійські боєприпаси.

Розвідка Естонії - про удар по Торопцю: Україна знищила тримісячний запас боєприпасів росіян

Джерело: ukrinform.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua