ЗСУ спустились на три пункти у рейтингу найсильніших армій світу у порівнянні з 2022 роком

20 вересня 2024 р. 21:16

20 вересня 2024 р. 21:16


Збройні Сили України спустились у рейтингу найсильніших армій світу - так вважає Global Firepower , рейтинг сукупної військової могутності армій світу. Для визначення місця збройних сил у рейтингу аналітики враховували кількість особового складу та резервний потенціал, обладнання та техніку війська, видатки на армію та фінансування і навіть кліматичні умови, в яких знаходиться країна.

Українське військо втратило три позиції в рейтингу в порівнянні із минулим роком. Збройні сили України на сьогоднішній день у рейтингу найсильніших армій світу займають 18-те місце (з 145) і все одно входять у двадцятку найсильніших армій світу, незважаючи на те, що у ще лютому 2024 року минуло два криваві роки від початку російсько-української війни. Більше ніж за два з половиною роки війни Україна понесла значні втрати, як у техніці, так і людях.

Але українська військова міць зміцнюється фінансовою та матеріальною підтримкою західних союзників, зокрема Сполучених Штатів та європейських країн. Крім того, Україна почала поновлювати минулі військові розробки і запроваджувати нові, роблячи акцент на новітніх технологіях.

До десятки найсильніших армій входять США, Росія, Китай, Індія, Південна Корея, Велика Британія, Японія, Туреччина, Пакистан і Італія. Україні передує Ізраїль, а одразу за українською армією йде Німеччина.

Global Firepower (GFP) – рейтинг сукупної військової могутності кожної з країн світу. Рейтинг складено американським блогером Денієлом Пучеком. Рейтинг не затверджений і не перевірений ніким із експертів, науковців, військових чи владою якоїсь із країн світу, однак і не претендує на достовірність, але його дані враховують навіть серйозні структури.

ЗСУ спустились на три пункти у рейтингу найсильніших армій світу у порівнянні з 2022 роком

Джерело: zn.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua